La Valentina

Sunde vinstokke viser vejen i Abruzzo

La Valentina blev grundlagt i 1990 i kommunen Spoltore, der ligger i bjergområdet nær havnebyen Pescara i regionen Abruzzo. Siden 1994 har familien Di Properzio, i form af de tre søskende Sabatino, Roberto og Andrea, ejet vingården.

Efter de første års vinproduktion, hvor man nøje fulgte udviklingen især i Santa Teresa-marken, opstod en hel fundamental passion og respekt for potentialet af de typiske "abruzzesiske" vintyper, hvorfor udvikling og dyrkning af disse blev virksomhedens primære formål. Det er derfor vine baseret på druesorten Montepulciano, der udgør hovedparten af produktionen.

Vinhuset har en klar biologisk profil. Denne udspringer af en urokkelig opfattelse af, at vinenes virkelige kvalitetsløft kun kan frembringes ved, årgang efter årgang, at respektere naturen helt uforbeholdent. Denne generelle respekt for naturens bæredygtighed, og en total afstandtagen til anvendelse af sprøjtemidler og anden kemi, giver efter ejernes opfattelse vine som er både kvalitetsmæssigt og rent biololigsk mere "sunde og raske". Dette kommer blandt andet til utryk i stokkenes bedre resistens overfor råd og andre naturlige angreb.

I 2008 blev vingården totalrenoveret, og ejendommen fremstår i dag som et helt fantastisk state-of-the-art-vinhus, som det må anbefales enhver der færdes på de kanter at droppe ind forbi og se. En virkelig unik vingård, såvel smuk arkitektonisk som smukt beliggende.


Se Produkter fra La Valentina