Il Marroneto

Passion og tradition i Montalcino

Il Marroneto er et lille vinhus drevet med stor passion af den ambitiøse og karismatiske wine maker, Alessandro Mori. Vinhuset er beliggende lidt udenfor den idylliske Montalcino by, på den nordlige side af Montalcino-bjerget. Fra terrassen har man frit udsyn til Sienas tårne i det fjerne.

År efter år frembringer Il Marroneto traditionelle Brunello di Montalcino og frugtige Rosso di Montalcino på højeste niveau, som de har gjort det med deres klassiske Brunello’er de seneste 25 år. Alessandro Mori’s respekt for terroir’ets særegenhed viser sig tydeligt i hans vine, som er tro mod den tradition og jord, hvori en af Italiens mest ædle vine har sin oprindelse. Il Marroneto er således at betragte som et ærketraditionelt Brunello-hus, der på traditionalisternes side tilhører den absolutte elite i Montalcino.

 

Se produkter fra Il Marroneto

100 / 100


Årgang 2010 er en stor årgang i Montalcino og det gælder ikke mindst Il Marronetos topvin, Brunello di Montalcino "Madonna delle Grazie", som Robert Parkers The Wine Advocate gav maksimale 100 ud af 100 point.
Det har for alvor fået anmeldere og vininteresserede verden over til at få øjnene op for Il Marronetos suveræne vine, og gjort Alessandro Mori en meget travl mand.

Som Alessandros samarbejdspartnere gennem snart 10 år, er vi meget glade på hans vegne over de flotte anmeldelser og stolte over at kunne præsentere hans vin i Danmark!