Tenuta Cavalier Pepe

Fra liflige hvide til Taurasi, Sydens Barolo

Tenuta Cavalier Pepe er beliggende i Taurasi-distriktet i Campania, i kommunen S. Angelo all’Esca - et område godt gemt og tilbagetrukket fra Amalfi-kystens turisme og liv.
Vinhuset er et familiedrevet foretagende ejet af familien Pepe, som udover vinbrug også driver både restaurant og bed & breakfast i området. Den daglige leder er wine maker Milena Pepe, som er vokset op i Belgien, har trådt sine vinmæssige barnesko i Frankrig og i dag, udover sin rolle som frontfigur i vinhuset Cavalier Pepe, også bestræder stillingen som præsident for Taurasi-distritets eget konsortium.

Vinhuset besidder ca. 35 hektar marker med beliggenhed i omkring 300-350 meters højde, og produktionen består af alle de mest kendte vintyper fra regionen, herunder Fiano, Greco, Falanghina, Irpinia Rosso og Taurasi. Fælles for alle vine i serien er det yderst fornuftige pris- og kvalitetsforhold, og ikke mindst Milena Pepes præg, hvor et let feminint touch giver vinene elegance og frem for alt en imødekommenhed, som mange andre producenter i området ikke kan bryste sig af. 

Vinhuset stormer år for år kvalitativt frem, og da vi i april 2010 smagte vinene for første gang på VinItaly i Verona, var der ingen tvivl; huset var klart blandt de bedste producenter fra området - og endda til fornuftige penge! Det betegnes også af de fleste lokale, og de med indgående kenskab til distriktets vine, som områdets øjeblikkelige "rising star".


Se produkter fra Cavalier Pepe