Bortolomiol

Prosecco gennem generationer

Bortolomiol er en de mest anerkendte og præmierede Prosecco-producenter i Italien. Det traditionsrige vinhus blev stiftet i 1949 af Giuliano Bortolomiol, der tre år forinden havde afsluttet sin uddannelse som ønolog. Vinhuset er beliggende i hjertet af landsbyen Valdobbiadene (i Veneto), byen som har lagt navn til begrebet "Prosecco di Valdobbiadene".

Fra den spæde start gjorde Giuliano Bortolomiol det klart for omverdenen, at han troede på Martinotti-Charmat-metoden, dvs. fermentation i tryktank, som den ideelle løsning for at bibeholde Prosecco-druens friske, frugtige og aromatiske egenskaber - og det er da også denne metode der anvendes den dag i dag. Firmaet har med årene skabt sig en profil som en ung, dynamisk og innovativ organisation, der har bibeholdt en sund respekt for vinens tradition og historie, og frem for alt den nu afdøde Giuliano Bortolomiol´s fokus på kvalitet.

Præcision, stabilitet og kvalitetskontrol er således nøgleord der bedst betegner vinhusets filosofi, der i dag videreføres med sikker hånd af Giuliano Bortolomiols fire døtre.


Se produkter fra Bortolomiol