På lager

Mosel Riesling Kabinett Trocken "Wolfer-Sonnenlay"

Tør cru-Riesling fra en af sidedalene til Mosel...
Pris
159,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Sonnenlay er en sidedal til Mosel, med meget stejle skråninger. Stokkene er mellem 35 og 50 år gamle, og de ældste er upodede. Marken er sydvendt, jordbunden skiferholdig (grå skifer). På grund af dalformationerne blæser der konstant vinde fra højderne.

Vinen er naturligvis fremstillet på 100% Riesling. Fermentation har fundet sted på fuder (traditionelt egetræsfad á 1.000 liter.), og kun sunde modne, ikke overmodne (!), druer er anvendt. Vinen hviler på bærmen, hvorfor den for en lettere cremet tekstur og også har en anelse autolytiske noter.

Næsen er meget ren og druetypisk, med noter af grønne æbler, citrus, umoden citronskal, grønne stikkelsbær, røg og lidt fussile antydninger, samt lidt gær og surdej. Den er mager på paletten, rank og pivfrisk, med klassisk spark i syren. Vinen slutter med en tør fornemmelse.

Restsukkerniveauet er 4,5 gram/l, syren er 8,8 gram/l.

Specifikationer: 

Druesammensætning: 100% Riesling.

Lagring: Ca. 12 mdr. på fuder.

Distrikt: Mittel-Mosel

Alkohol: 9,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Årlig produktion: Ca. 2.000 flasker.

Packaging:

Andre vine fra denne producent

Om producenten:

Siden maj 2017 har vi med stolthed repræsenteret det lille Mosel-hus, Weingut Weiser-Künstler, beliggende i Traben-Trarbach i Mittel-Mosel, blot 4-5 km fra Bernkastel.

Vinhuset er drevet af ægteparret Konstantin Weiser og Alexandra Künstler som har fremstillet Riesling i Mosel siden 2005, og som allerede i 2007 fik Jancis Robinsons opmærksomhed, da hun på sin blog opfordrende skrev ”Go find these wines!”. Også i Hugh Johnsons & Jancis Robinsons hovedværk ”Den store vinbog”, er Weiser-Künstler fremhævet som værende blandt morgendagens stjerner i Mosel.

I dag besidder Weiser-Künstler i alt 4,2 hektar med udelukkende Riesling fra marker på skråningerne Enkircher Ellergrub, Enkircher Steffensberg, Trabener Gaispfad og Wolfer Sonnenlay. I 2016 erhvervede de sig også Trarbacher Schlossberg og Taubenhaus. Alle disse plots var højt respekterede og demarkerede i 1897 Mosel-Weinbau-Karte, den oprindelige administrative kortlægning af vinmarkerne i Mosel under Koblenz-distriktet.

Weiser-Künstlers marker er fortrinsvis beplantede med gamle, upodede stokke, helt op til 100 år gamle. Produktionsfilosofien er organisk, respektfuld og funderet i maksimal hensyntagen til biodiversiteten, og med inspiration i Steiners biodynamik. Der arbejdes således økologisk i både mark og kælder (certificeret fra og med årgang 2017), vinene gærer udelukkende ved hjælp af druernes naturlige gær, og vinene klares eller filter-filtreres ikke. Det er derfor ekstremt rene og naturlige vine med fokus på det rene udtryk.

I produktionen anvender Weiser-Künstler en Kombination af ståltanke, gamle store fade (fuder), og i begrænset omfang brugte barriques. Fokus er på delikate Riesling-vine med notérbar restsødme, men de producerer også knastørre og halvtørre Rieslings.

Weiser-Künstlers vinstil er klassisk Mosel.