På lager
San Polino

Rosso di Montalcino

2017

En ekpressiv og mørkfrugtet biodynamisk Rosso di Montalcino fremstillet af 100% Sangiovese fra vinmarker på sydvendte skråninger, sydøst for Montalcino i Toscana.

Pris
279,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

San Polinos Rosso di Montalcino er en ekpressiv vin, fremstillet af 100% Sangiovese Grosso fra vinmarker på sydvendte skråninger, sydøst for Montalcino. Jordbunden sikrer en fin balance mellem dræn og fugtighed, mens solen sørger for optimale vilkår for at udvikle en intens vin.

Vinen præsenterer sig i glasset med en klar rubinrød farve og har en frisk bouqet, hvor man finder rød frugt og kirsebær samt noter af røg, mens man i munden oplever en kraftig smag, let balsamisk note og presente tanniner, som på trods af den relativt unge alder er yderst velintegrerede.

San Polino fremstiller vin efter biodynamiske principper (er øko- og bio-certificeret) og benytter primært håndkraft i marken såvel som i kælderen. Vinen lagres primært på store fade (tonneaux) af slovensk eg, men en mindre del lagres på barriques af fransk eg, som senere hældes sammen med resten. Der tilsættes kun lidt sulfitter til vinen, foruden en god portion passion for god vin.

Vinen er velegnet til retter baseret på både lyst kød, fx svin, og rødt kød, dog ikke alt for kraftige retter. Vinen kan med fordel nydes til pasta- eller risottoretter med kød

Bør serveres ved ca.16°.

Jancisrobinson.com - 27. marts 2019: "17/20: Mid ruby. Savoury nose with hints of raw meat. Compact cherry fruit framed by firm but ripe tannins. Juicy fruit with a muscular structure on the finish. Unpolished and genuine. (Walter Speller)"

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana, Brunello di Montalcino
ProducentSan Polino
Årgang2017
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14,5%
LagringTonneaux og barrique.
BiodynamiskJa
ØkologiskJa