På lager

Brunello di Montalcino "Helichrysum"

Helichrysum er top-Brunello fra det lille biodynamiske vinhus San Polino...
Pris
599,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Det lille familieejede vinhus, San Polino, med karismatiske Katia Nussbaum som hovedperson, fremstiller store vine på Sangiovese Grosso-druer fra sydvendte skråninger sydøst for Montalcino. I dette mesoklima er stilen af vinene som oftest lidt tættere og mørkere i udtrykket end på nordsiden, hvor mediantemperaturen kan være op til 1,5º C lavere. Samtidig sørger jordbunden i San Polinos marker for god balance mellem dræn og fugtighed, hvilket bidrager med fin mineralitet; en essentiel faktor til skabe modspil til vinenes kraftige stil.

San Polino er et old school-funderet vinhus, en ægte "artigianale" producent, hvor håndværket kommer i forreste række. Produktionsmetoderne er kendetegnet ved manuelle processer, og produktionsfilosofien udspringer af biodynamiske principper.

Dette er San Polinos cru Brunello di Montalcino, Helichrysum; en Brunello der har taget navnet efter de krydderurter der vokser vildt i og omkring marken, og som har en meget karakterisk varmkrydret duft med østlige toner af fx karry. Vinen er koncentreret og rig med tonsvis af kompakt mørk frugt som fx. mørke kirsebær, solbær, brombær, bagt blomme, og byder desuden på viol, tobaksblade, en anelse lakrids, og så denne her, vanvittigt spændende, nærmest lidt karry-agtige note. Læg dertil et balsamisk touch og en god fast tannisk struktur samt løftet syreniveau, og du har en meget kompleks og levende vin med et stort lagringspotentiale.
Den er lagret primært på store fade (tonneux) af slovensk eg, men en mindre del lagres på barriques af fransk eg, som senere stikkes sammen med den øvrige vin. Der tilsættes kun sulfitter i meget beskedent omfang.

Vinen er oplagt til det traditionelle toscanske landkøkken, hvor især retter baseret på rødt kød spiller en central rolle, men vinen er også en fin ledsager til fx kraftfulde ragùer, charcuteri og hårde modne oste.

Lagringspotentialet er stort, og vinen vil være bedst mellem 2025-2040.

Bør serveres ved ca.16-18°.

Druesammensætning: Sangiovese Grosso.

Lagring: Tonneaux af slovensk eg

Distrikt: Montalcino, Toscana.

Alkohol: 14,5%

Produktion i årgang 2013: 5.000 flasker.

Andre vine fra denne producent

 

Ratings & kommentarer:

James Suckling: 97-98 points
"This is an impressive wine with blackberry, currant and spice. Full body, chewy tannins and flavourful finish. Rich and structured young Brunello."

Falstaff: 95 points
"Rich, bright ruby. Very attractive smooth and dense nose, after mature, dark blackberries, some elderberries and dark plums, complex. Rich and interwoven on the palate, shows fleshy plum fruit, after pickled cherry. It opens with dense, substantial tannins, surrounded by sweet esame with firm pressure in the final.

Wine Enthusiast: 94 points
"Alluring scents of ripe plum, tobacco, underbrush, fragrant blue flower and a whiff of new leather set the tone. The taut tightly-knit palate delivers juicy black cherry, chrushed raspberry, licorice and baking spice framed in bright acidity and a backbone of assertive, fine-grained tannins."