På lager
Milziade Antano

Montefalco Rosso Riserva

2016

Saftig og potent vin fra kultproducenten Milziade Antano i Umbiren. Den er lavet på Sagrantino, Sangiovese og Merlot. Den ultimative vin til oksekød í form af rustikke grove udskæringer som fx. cote de boeuf, T-bone eller rib eye...

Pris
369,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Imposant, kraftig, umbrisk naturlig cru-vin (Montefalco Rosso) fremstillet på et blend af Sangiovese, Sagrantino, Merlot og Cabernet. Her i en Riserva-udgave, som ikke mange producenter i Montefalco fremstiller. Produktionen er på omtrent 3.000 flasker årligt.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og høstes fra marker i ca. 265 meters højde over havoverfladen beliggende nær byen Bevagna få kilometer fra Montefalco. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 10 og 35 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra medio september til medio oktober.

Vinen fremstår i glasset frisk, saftig og potent med en bouquet af røde mørke bær. Især bitre kirsebær og syrlige kirsebær toner frem, mens en ædel muld- og bitterchokolade-note også byder sig på. Man fornemmer hele tiden dens friskhed i skikkelse af en balsamisk nuance med fine noter af friske krydderurter.

I munden fremtoner en markant, men stadig balanceret og struktureret muskelvin sig; den har en bredskuldret, rustik mørk frugt, let bitterhed og kraftige, men dog harmoniske tanniner. Det hele pakket ind i stor fylde og markant eftersmag med fornemt syrebid. 

Her er den ultimative vin til oksekød í form af rustikke grove udskæringer som fx. cote de boeuf, T-bone eller rib eye - gerne grillet og helt rødt og i velvoksne stykker.

Bør serveres ved ca. 16-18°.

Morten Bundgaard, Jyllands-Posten, 1. december 2018 (om årg. 2013): 93 points
"Varmblodigt væsen med store næver, viltert fuldskæg og stærk, lokal dialekt; en skovhuggers vin. Krævende og svær at forstå, hvis ikke snudeskaft og smagsløg er vant til at blive udfordret. Afgrundsdyb duft med udpræget jordede, tobakkede og balsamiske dybder. Knastør smag med streng syre og stor fylde og næsten tygbar tannin; Frugten er sød, lædret og lakridset med bitterchokolade, bagt blomme, jern og urtebolsje og veldoseret ædeltræ..."


 

Detaljer
LandItalien
OmrådeUmbrien
ProducentMilziade Antano
Årgang2016
DruesortCabernet Sauvignon, Merlot, Sagrantino, Sangiovese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol15%
Lagring 36 måneder på fad (heraf 12-16 mdr. på store fade)