Udsolgt

Langhe Arneïs

Norditaliensk klassisk hvidvin fremstillet på Arneïs...
Pris
119,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Fed og relativt kraftig hvidvin fremstillet på den lokale piemontesiske druesort Arneïs.

Den er aromatisk med en blomstret næse, med noter af fx lavendel og hvide markblomster, og frugtnoter henad melon og hvide donut-ferksner. I munden er den frugtig og meget fyldig i stilen med et tilpas mineralsk, let saltet udtryk i eftermagen og en fint afstemt syre. Den har en fed og cremet tekstur og en tør finish med lidt anis-noter.

Vinen er fremstillet af håndhøstede druer fra marker beliggende mellem Alba og Roero-distriktet, nær landsbyen Guarene. Den er gæret og lagret på ståltank.

Vi anbefaler at nyde vinen til mad, ideelt til fisk og skaldyr som eksempelvis laks eller rimmet kammusling, men den er også en god ledsager til typisk italiensk charcuteri.

Nydes ved ca. 10-12º.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Arneïs.

Lagring: Ståltank.

Distrikt: Langhe, Piemonte.

Alkohol: 14,5%.

Årlig produktion: ca. 6.000 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

 

Ronchi er et lille familiehus i Barbaresco-distriktet, få kilometer fra selve Barbaresco by, drevet og ejet af den ydmyge og sympatiske vinmager Giancarlo Rocca. Giancarlo er 4. generation af winemakere i familien Rocca, og et levende eksempel på den mangeårige vintradition i regionen. Han er først og fremmest vinbonde, en rigtig vinhåndværker, der fremstiller vine ud af den største respekt for natur og menneske, og som i sin tilgang balancerer mellem ærketraditionalisme og nytænkning. Vinhuset, og Ronchi-familiens hjem, er placeret lige i midten af det naturlige amfiteater af vinmarker, som er grundlag for husets produktion. Giancarlo kan således gå direkte fra morgenbordet og ud i vinmarkerne.

Vinhuset er opkaldt efter den cru, hvori huset befinder sig, nemlig Ronchi - som er et af Barbaresco-områdets bedste underdistrikter, og som befinder sig i smørhullet lige imellem andre berømte cru'er som Asili og Montestefano. Markerne er perfekt beliggende på bjergskråninger med stenede jordbundsforhold som giver gode vækstbetingelser for vinhusets altoverskyggende hovedrue, Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller udover to fremragende Barbaresco'er nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Arneïs, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. De seneste år har Giancarlo eksperimenteret en del med amfora-lagring, og har blandt andet fremstillet en hvidvin på Arneïs med navnet In Amphoris, og en rødvin på Nebbiolo, begge lagret i terracotta-amforaer.

Fælles for hele Ronchis produktion er, at alle vine er fremstillet af druer af den ypperste druekvalitet, og at der kun produceres ganske få flasker af hver vintype. Den samlede produktion løber op i ca. 30.000 flasker om året.

Det er et gennemgående tema i stilen, at vinene er intense og rige, med et stort lagringspotentiale, men også med en vis tilgængelighed, når de er unge.

Vi har importeret vinene fra Giancarlo Rocca siden 2006.