På lager

Soave Classico "Otto"

Klassisk mineralsk og frugtdreven eksponent for Soave-typen. Fremragende clean hvidvin...
Pris
173,75 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Otto er en klassisk Soave fremstillet på 100% Garganega dyrket på vulkansk jord. Markerne er sydøsteksponerede og beliggende i ca. 150-250 meters højde.

Vinen fremstår i glasset med en gulgrøn farve med en medium intensitet. Næsen er ekspressiv med florale noter og sprød frugt. Aromaprofilen tegnes af noter af havtorn, jasmin samt eksotisk moden stenfrugt som hvide ferskner og abrikos. I munden er vinen medium fyldig, med frisk og saftig frugt og klare mineralske noter. I eftersmagen byder hasselnød, mandel og nøddeskalds-aromaer ind.  

Den er oplagt som aperitif, men er en charmerende tørstslukker, uden at være banal vel at mærke, og den er helt genial til delikate snacks, rå fisk, fisk- eller skalddyrspasta eller til parmaskinke. Prøv den desuden til friskoste som mozzarella eller ung gedeost. Bør serveres ved ca. 8-10°.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 30 og 60 år, og udbyttet er ca. 70 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra medio september til medio oktober.

2017-årgangen var kom i 2018 på Wine Spectators liste "Top 100" over verdens bedste vine ud fra parametrene type-kvalitet-pris/kvalitetsforhold.

Druesammensætning: 100% Garganega.

Gæring og lagring: Ståltank og flaske.

Distrikt: Monteforte d'Alpone (Soave), Veneto.

Alkohol: 12%.

Årlig produktion: Ca. 150.000 flasker.

Information om producenten og øvrige produkter