Denne butik er kun til demonstration. Ordrer vil ikke blive behandlet.

Ippolito 1845

Ippolito 1845

Organiske og bæredygtige vine fra Calabriens flagskib

Vinhuset Ippolito 1845 er med sin over 160-årige historie, den ældste stadigt eksisterende vinproducent i Calabria, som er den syditalienske region i "Støvlesnuden". Huset har hovedsæde midt i den historiske kerne af kystbyen Cirò Marina, som sammen med selve kommunen Cirò udgør Classico-zonen, og det er samtidig her man finder regionens mest berømte og ældste vin. Myten går på, at vinen fra dette område - i antikken også kaldt Kremissa - blev skænket for de vindende calabriske atleter efter deres hjemkomst fra De Olympiske Lege.

Firmaet blev grundlagt i 1845 af Vincenzo Ippolito på et område beplantet med oliventræer, appelsinlunde og vinmarker, men først fra ca. 1930 blev vin den primære afgrøde. Nu skulle der satses på lokal vinproduktion, og grundlæggerens nevø, i øvrigt også ved navn Vincenzo, besluttede som den første i området at lave den bedst mulige rødvin (Cirò) på Gaglioppo-druen. Planen var at sælge den på det regionale marked, og kvaliteten viste sig hurtigt at være i top. Vinen blev øjeblikkeligt fornemt modtaget og fik hurtigt status som en decideret revolution.  

I 60’erne indtrådte mere moderne teknikker i produktionen, og fra da af har Ippolito haft status som et såkaldt ’Punto di riferimento’ (referencepunkt) inden for vinfremstilling i hele Syditalien, navnligt i Calabria.

Ejendommen udgør i dag mere end 100 hektar, produktionen er bæredygtig, og husets mission er fortsat fokus og videreudvikling af områdets autoktone druesorter som Gaglioppo, Greco Bianco og Calabrese (lokal klon af Nero d'Avola). Sideløbende med den konstante søgen efter, og ikke mindst brug af, innovative tekniske metoder, bestræber familien Ippolito sig på at tilføre vinene elegance, eksklusivitet samt en identitet, som er forenelig med terroiret og den lokale historie. Resultatet er fremragende "value-vine", der hver for sig er fantastiske ambassadører for Calabria som vinproducerende region.

Filtrer
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.