Château De Gaure

Château De Gaure

Fransk naturvin i særklasse

De Gaure blev etableret i 2004 af Pierre Fabre, der godt nok kom fra en stilling som direktør i emballage-firmaet Crowncork, men som også kan se tilbage på fem generationer af vinproducenter.

Man kan således meget passende sige, at han har vin i blodet. Pierre Fabre er vokset op i vinmarkerne tæt på jorden og markerne, og det nære forhold til naturen gennemsyrer den dag i dag De Gaure som vinhus.

Pierre Fabre købte slottet Chateau De Gaure med henblik på at fremstille naturvin af høj kvalitet og er i dag certificeret økologisk. Flere af markerne er over 100 år gamle og alle er beliggende i ca. 100-300 meters højde på skråninger, hvor solen bager 2600 timer om året, og hvor jordbunden er sammensat af granit, skifer og kalksten. Området ligger i Languedoc-Roussillon, nærmere bestemt Vallée de L'Agly tæt på Corbières, i det sydøstlige Frankrig.
Høsten finder sted manuelt og druerne bringes til vingården i trækasser, hvorefter druerne sorteres grundigt. Der tilsættes ingen gær, så gæring finder sted udelukkende på den naturlige gær, der findes i drueskallerne, og uden tilsætning af sukker.

De Gaure fremstiller frugtrige rødvine i Roussillon og fyldige hvidvine i Limoux, som alle repræsenterer imødekommende kompleksitet på fornemmeste vis.

Ud over forkærligheden for ædle druer, dyrker Pierre Fabre maleriet som udtryksform, og det er derfor hans egne værker, der pryder etiketterne på flaskerne fra De Gaure. Hver årgang får således sit eget udtryk af den passionerede franskmand med vin i blodet.