Bruna

Bruna

Naturlige vine fra lille producent i det eventyrlige Ligurien

Azienda Agricola Bruna er lille vinhus med en organisk profil drevet af ægteparret Roberto og Francesca Bruna i samarbejde med Annamaria, Francescas søster. Det lille familiehus besidder i alt 8 hektar marker, heriblandt en anelse oliven, og har til huse i den lille by Ranzo Borgo som ligger i det liguriske bagland, tilbagetrukket fra kystlinjen mellem kystbyerne Savona og Imperia.

Vinhuset blev grundlagt af Francescas far, Riccardo Bruna, i begyndelsen af 1960’erne. Riccardo var et klassisk eksempel på den typiske ”baglands-ligure”:  striks, stædig, til tider sky, og selvom han anså sig selv for tradizionalista og konservativ, var han - ifølge datteren Francesca - mere visionær og revolutionær end som så.

Allerede fra den spæde start dyrkede, vinificerede og tappede han vin fremstillet på Pigato fra familiens marker i Ranzo. I begyndelsen af 60’erne var det på ingen måde normen at producere sin egen vin på egnen, men Riccardo Bruna var den første i området der så potentialet og troede på Pigato som kvalitetsdrue.

Hans vilje, tro og kærlighed til druen har været fundamental i Francesca Brunas vinmæssige opdragelse og arv. Ikke alene har hans ihærdighed, flid og store hjerte for håndværket haft en afgørende og afsmittende betydning, men også det meget nidkære arbejde med at finde de rigtige marker, parceller, mesoklimaer til at plante nye stokke har været helt afgørende for det fundament 2. generation har haft til at drive foretagendet videre.

Vinhuset fremstiller vine på naturlig vis og benytter kun i meget beskedent omfang sulfitter.

Fra årgang 2020 vil vinene være certificerede økologiske.