Domaine Thomson

Biodynamiske Pinot Noir-vine fra Central Otago

Domaine Thomson er en familieejet virksomhed med markbesiddelser i Central Otago på Sydøen, New Zealand, og i Gevrey-Chambertin, Frankrig.  De to ejere PM og David Hall-Jones er dedikerede til fremstilling af ypperlig Pinot Noir fra to ”hemisfærer”; vine der hver især repræsenterer det individuelle terroir i hver region.

Domaine Thomson er dermed et ganske unikt tilfælde: Én producent der arbejder ambitiøst og naturligt med én og samme drue, på stort set samme breddegrad (47° nord og 45° syd), men på hver sin halvkugle.

Vi har i øjeblikket kun Domaine Thomsons New Zealandske Pinot Noirs i sortimentet.

I Central Otago, som er et distrikt bredt anerkendt for nogle af verdens fineste Pinot Noirs, ligger markerne på blødt hældende skråninger vest for Lake Dunstan, ca. 20-30 km fra Queenstown.

De i alt ca. 14 hektar er fordelt i 4 blocks; North Block, Terraces, South Block, Moon Block – hver med deres specifikke karaktertræk.

Alle blocks er beplantet med Davis- og Dijon-kloner, de ældste stokke er fra 2000.

Mesoklimaet er relativt frostfrit, tempereret og jorden har ideel dræning, så forudsætningen for en høj koncentration og smagsintensitet er til stede.

Vinene er certificerede økologiske, men er fremstillet biodynamisk og ud fra naturvins-principper. Wine maker Dean Shaw arbejder med så lidt indblanding som muligt og naturligvis udelukkende med vildgær.