Jean-Jaqcues Confuron

Jean-Jaqcues Confuron

Økologisk Bourgogne fra Côte de Nuits

Domaine Jean-Jacques Confuron blev etableret I 1926 og strækker sig over 8,5 hektarer vinmarker i Côte de Nuits, primært Pinot Noir (95%), suppleret af en smule chardonnay og aligoté. JJ Confuron råder over en sand perlerække af hele 14 appellationer i Côte de Nuits inklusiv Chambolle-Musigny, Nuits-St-Georges, Clos de Vougeot og Romanée-St-Vivant.

Jean-Jacques’ datter, Sophie Meunier-Confuron, overtog vinhuset I 1983, og lykkedes med sin første årgang selvom hun ikke vidste noget om vinfremstilling på det tidspunkt. Fast besluttet på at løfte arven fra sin far, begyndte hun på en vinskole, hvor hun mødte sin mand Alain Meunier. Sammen driver de JJ Confuron med Alain som vinhusets primære winemaker.

De repræsenterer en ny generation af vinproducenter i Bourgogne med organiske idealer. Siden 1989 har parret benyttet organiske fremstillingsmetoder, dyrker marken med udgangspunkt i månens cyklus og pløjer jorden med hestetræk! Formelt set er de økologisk certificeret.

Af de mange flotte appellationer JJ Confuron fremstller vine af, har vi hjemtaget den flotte Nuits-st-Georges ”Les Fleurières”, som vokser i en tidligere blomsterhave, og den seriøse Chambolle-Musigny.