På lager
Cerbaia

Brunello Riserva

2012

2012 er en flot årgang i Brunello di Montalcino, hvor kirsebær- og brombær-aromaer er toneangivende. Årgangens kvalitet underbygges i denne Riserva-udgave, der har længere lagring end normalt.

Pris
699,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Klassisk-skole Brunello med dyb rubinrød farve, med en anelse teglstensfarvet skær, som er typisk for Brunello der har ligget længe på fad inden aftapning.

Vinen er rig, med en intens næse præget af viol, underskov, brombær, kirsebær, jordbær og underliggende lakrids- og balsamico-noter. I munden er vinen struktureret, elegant med fløjlsblød tekstur og en lang og vedvarende eftersmag med den klassiske, bitre, lidt the-agtige afslutning.

Elena Pellegrinis Brunello er en klassisk stor vin fra den eftertragtede nordside af Montalcino. Et område som de seneste år har fået mere og mere fokus.

Den er en oplagt ledsager til typisk italiensk charcuteri, modne tørre oste, hovedretter med vægt på kød, gerne grillet, men også vildt.

Bør serveres ved ca.16-18°, helst efter en god omgang iltning.

WineEnthusiast: "92 points. Woodland berry, eucalyptus and exotic spice aromas slowly appear in the glass. Firmly structured, the full-bodied palate offers dried cherry, prune, star anise and clove set against tightly knit close-grained tannins that give the finish grip. A tobacco note wraps up the close. Drink from 2022–2028. (Kerin O'Keefe)"

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana, Brunello di Montalcino
ProducentCerbaia
Årgang2012
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14,5%
Lagring4 år i tonneaux
ØkologiskJa