På lager

Bourgogne, Santenay "Clos des Corniéres"

Her er der smæk for skillingen; lækker rig, men stadig elegant Pinot Noir fra Côte de Beaune...
Pris
249,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

"Clos des Corniéres" er en sydøstvendt lieu-dit i kommunen Santanay. Skråningens hældning og eksponering mod syd, gør at vinen eksponeres for sol, og derved har mulighed for at opnå en modenhed og rigdom i frugten. Når vinen får Lieu-dit-betegnelsebetyder det som regel, at druerne kommer fra en enkeltmark på kommune-niveau, hvilket indikerer at vinen har et højere niveau end en generisk kommunevin, hvor der ikke er angivet betegnelse.

Vinen er fremstillet på druer fra knap 50 år gamle stokke, hvilket giver en flot dybde og tekstur i smagen. I duften fornemmes modne kirsebær og et urtet præg.

Flot og sammenhængende rød Bourgogne.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Høstudbytte: 36 hl/ha.

Lagring: 10 måneder på 228 liters egetræsfade.

Distrikt: Santenay, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: 9.570 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent 

 

Om producenten: 
Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.