Udsolgt

Bourgogne, Santenay, 1er Cru "Beaurepaire"

Øko-certificeret rød Bourgogne fra 1er Cru-marken Beaurepaire i Santenay... Pinot Noir
Pris
379,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Flot rød Bourgone fremstillet på druer fra den sydøstvendte og velrenomerede 1er Cru Beaurepaire i Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinstokkene er knap 40 år gamle og er placeret på en skråning med en hældning på op til 20%, hvilket skaber god soleksponering. Dette bevirker, at druerne opnår en stor frugtkoncentration og modenhed ved høstning, hvilket bidrager til komplekse vine med et flot lagringspotentiale.

Druerne høstes manuelt og afstilkes inden fermentering.

I vinen fornemmes en fin aroma af rød delikat frugt, fx hindbær og skovjordbær, suppleret af en diskret ristet tone.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Pinot Noir

Høstudbytte: 36 hl/ha.

Lagring: 12 måneder på fransk eg (228 liter), heraf 20% på nye fade.

Distrikt: Santenay, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: 2.432 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent

 

Om producenten: 
Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.