På lager

Nebbiolo d'Alba

En af vores favoritvine; en "Poor Man's Barolo" som man skal lede længe efter for at få i tilsvarende kvalitet. Intensiteten og nerven er forbilledlig, og eftersmagen laaaaang.
Pris
169,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Mario og Giovanni Roagnas organiske vine fra Roero-distriktet har altid stået som noget ganske særligt for os. Druerne er ultra-sunde, der er altid god modenhed i vinene, og det hele er altid bakket op af formidabel strukturel komposition. Da vi blev introduceret til det seneste skud på stammen, denne Nebbiolo d'Alba, var vi ved at falde ned af stolen af bar begejstring!

Vinen er en cuvée fra de to marker Bricco Medica og Vigna di Lino som hver især lægger navn til vinene af samme navne. Druerne til denne Nebbiolo er imidlertid en slags "efter-høst", en form for andensortering, hvor de druer der ikke blev brugt til de to oprindelige cuvéer blev efterladt for en stund på stokkene, inden de blev høstet til vinen her. Druerne, som altså er de mindst modne og dermed har et lidt lavere sukkerindhold, giver en lidt lettere og friskere version, som også får lidt kortere tid på fad, og kan drikkes med velbehag noget tidligere.

Druerne fra de to marker sam-vinificeredes i ståltank. Gæringen startede spontant op udelukkende ved hjælp af druernes og omgivelsernes naturlige gær. Macerationen varede ca. 30 dage og var helt uden temperaturstyring, men med remontage to gange dagligt. Efter macerationen fik vinen lov at "sætte sig", inden den blev hældt på delvis barriques og delvis store fade, hvor den forblev i 12 måneder. Efter efterfølgende 6 måneders flaskelagring, var vinen klar til frigivelse.  

Vinen er ekstremt elegant. I glasset har den en sart rubinrød farve med lav farvekoncentration. Den byder på en flot rødfrugtet næse, hvor lyse bær, fx hindbær og jordbær, tonser frem understøttet af en klassisk floralitet, hvor især noter af friske roser byder ind. Den har et klassisk, men lettere tannisk bid i finishen, og bidet balanceres af en fin fylde og den udprægede frugtdrevne karakter. Det her er vin der kombinerer den tørre og elegante frugt med en indsmigrende sødmefuldhed og frisk saftighed. Det er en "Poor Man's Barolo" man skal lede længe efter, for at få en bare nogenlunde tilsvarende kvalitet. Intensiteten og nerven er forbilledlig, og eftersmagen lang.

Vinen er meget alsidig og kan finde anvendelse til alt lige fra pizza til fjerkræ og lyst kød over til kraftigere retter på rødt kød, lidt afhængig af serveringstemperaturen.

Den bør nydes i store åbne Bourgogne-glas og serveres ved ca. 16-17°.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: Ca. 12 mdr. på delvis barriques (60%) og store fade, 6 mdr. på flaske.

Distrikt: Roero, Piemonte.

Alkohol: 14,5%.

Andre vine fra samme producent


Om producenten

Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete.

Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør. Siden hen er Giovanni, Marios søn, kommet mere og mere ind i produktionen, og står til at overtage familieejendommen.

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet.

Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.