På lager

Calabria I.G.T. "Calabrise" 2019

Denne typiske calabreser fra den sydligste del af ”tåen”, er resultatet af et.......
Pris
129,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Denne typiske calabreser fra den sydligste del af ”tåen”, er resultatet af et mindre eksperiment fra vinhuset Ippolito’s side. Ideen med vinen er at dykke ned i regionens vinøse rødder, og fremstille en vin, hvor druematerialet udelukkende består af den for området autoktone druesort Calabrese; en sort som har sine dybe rødder i den calabriske vinhistorie, men rent genetisk har et familiært forhold til Siciliens Nero d’Avola. Faktisk er navnet Calabrese en forvanskning af et siciliansk dialekt-ord, der betyder ’druesort fra Avola’ og ikke, i modsætning til hvad logikken umiddelbart lægger op til, afledt af regionen Calabrien.

Familien Ippolito anser vinen for værende et vidnesbyrd om deres filosofi om at genopdage og videreudvikle regionens ampelografiske arv: En gave til deres hjemstavn og dennes folk.

De modne Calabrese-druer bliver høstet manuelt primo oktober, og gennemgår herefter en lang maceration. Efter syv måneder i store tanke af rustfrit stål, bliver vinen tappet på flaske, for at bevare druens karakteristiske frugtighed - altså ingen brug af træfade.

Vinen præsenterer sig i glasset med en dyb rød farve med lilla reflekser, og i næsen afsløres noter af røde frugter, blommer, amarena-kirsebær og sort peber. I munden opleves en lækker friskhed bakket op af en herlig frugt og bløde imødekommende tanniner.

Anbefales til typiske middelhavsretter.

VinAvisen.dk, uge 44 2012:

"Dejlig og fyldig rødvin på Calabrise, en lokal drue i Calabrien, den italienske støvles tå. Vinen er ret tør, lækker og med en dejlig frugtsmag - kirsebær. Der er sol i denne vin."

Druesammensætning: 100% Calabrese.

Lagring: 7 mdr. på ståltank.

Distrikt: Calabria.

Alkohol: 14%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.