På lager
Tenuta di Aglaea

Etna Rosso "Contrada Santo Spirito"

2016

Top-vinen fra Tenuta di Aglaea fra enkeltmarken "Santo Spirito", der kun produceres i de bedste årgange.

Pris
349,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Contrada Santo Spirito er danske Anne-Louises seneste vin, og allerede udråbt til en af appellatonens fineste eksempler.

Vinen er fremstillet på 100% Nerello Mascalese høstet fra Albarello-stokke som vokser i ca. 750 meters højde på vulkanen Etna, i Comune di Castiglione di Sicilia e Randazzo (CT). Stokkene er beplantet med en tæthed på 8.000 stokke pr. hektar, og markerne er nord-nordøst eksponerede. Jordbunden er mørk, dyb, porøs, bestående af primært vulkansk aske med en mindre andel sand.

Anne-Louise anvender sulfitter i et yderst begrænset omfang. Vinen har en elegant lys frugt med nuancer hen ad jordbær, kirsebær og hindbær, og den typiske mineralske stil fra det særlige vulkanske terroir. Vinen byder god kompleksitet med delikate florale indtryk som rosenblade, og krydrede indtryk af sødmefuld spice i form af fx kryddernellike.

Contrada Santo Spirito er en stor vin, der allerede nu giver en fantastisk oplevelse, men som inden for 8-12 år vil udvikle sig endnu større.

Vinen er endnu et glimrende eksempel på, at Sicilien og elegance rent faktisk er forenelige størrelser. Der laves fantastisk vin på Etnas skråninger, vin som er sammenlignelig med vinene fra køligere klimaer som i fx Piemonte og Bourgogne.

Bør iltes grundigt og nydes i store åbne glas ved ca. 16-18°.

 

Detaljer
LandItalien
OmrådeSicilien
ProducentTenuta di Aglaea
Årgang2016
DruesortNerello Mascalese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol13,5%
Lagring13 måneder på 300 liters fade af fransk eg
ØkologiskJa