På lager
Tenuta di Aglaea

Bianco Sicilia

2016

Charmerende Etna-hvidvin, når det er bedst. Elegant, fyldig, men samtidig meget saftig og cremet i teksturen.

Pris
229,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Charmerende Etna-hvidvin fra Tenuta di Aglaea og den ambitiøse danske winemaker Anne-Louise Mikkelsen.

Vinen er frisk, mineralsk og salin og i en saftig stil med et levende syrespil. Næsen er kendetegnet ved friske æble-nuancer, lyse stenfrugter, lette tropiske noter henad ananas, sødmefuld citrus, alt imens de salte og mineralske nuancer ligger subtilt lige under frugten. Den har en god fylde og pæn længde.

Det er en vin der passer godt til grøntsager, salater, skalddyr, fisk og fjerkræ, men som også er velegnet til friskoste, fx på gedemælk.

Vinen er fremstillet af druer høstet på den legendariske vulkan, Etna, og fra marker i næsten 800 meters højde. Den er et såkaldt field blend af oprindeligt plantede sorter (Grecanico, Cataratto, Minella og Carricante) som høstes manuelt fra stokke der er helt op til knap 100 år gamle. Vinstokkene er beplantet med en tæthed på ca. 8.000 stokke pr. hektar, alle opbundet efter goblet-systemet, altså som bush vines.

Så snart høsten er bragt i hus, crushes druerne i gæringstanken, hvorefter temperaturen nedsættes til 7,5º. Den ugærede most hviler med skallerne ved denne temperatur i alt ca. 36 timer for at trække de friske og primære aromaer ud, en metode som kaldes maceration pelliculaire eller det engelske, mere mundrette cold-soak. Efter 36 timers cold-soak, flyttes vinen fra bundfaldet og over på en anden tank, hvor der skrues der op for temperaturen, så gæringen starter. Mosten gærer i ca. 6-8 dage, hvor den maksimalt når ca. 28°. Herefter flyttes den klare del af vinen tilbage til den oprindelige tank, hvor malolaktisk gæring finder sted. Efter ca. 10 dage flyttes vinen atter, og efter i alt ca. 12 måneders yderligere lagring, tappes vinen og frigives til salg.

Druerne kommer fra markerne Santo Spirito (0,56 Ha.) og Schiara Nova (1,1 Ha.) som er beliggende i henholdsvis kommunerne Castiglione di Sicilia og Randazzo på Etnas nordside. Markerne er demarkerde til rødvinsproduktion, og dermed indenfor appellationen Etna Rosso, hvorfor Anne-Louise ikke må kalde vinen for Etna Bianco D.O.C., til trods for at den er fremstillet på Etna, fra durer på Etna! Vinen er derfor, takket være italiensk bureaukrati, blot klassificeret som den mindre specifikke Bianco Sicilia I.G.T., selvom den pricipielt er en Etna Bianco D.O.C.  

Der produceres kun ca. 3.500 flasker af denne hvidvin.

Detaljer
LandItalien
OmrådeSicilien
ProducentTenuta di Aglaea
Årgang2016
DruesortCataratto, Inzolia
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol12,5%
LagringCa. 12 måneder på ståltank